Verhuur

Woning verhuren (of bedrijfspand)
 
 
U wilt uw woning verhuren. Hier komt veel bij kijken, want u doet zaken in een lastige markt met vaak wijzigende regelgeving. Welke huur kunt u vragen? Waar moet ik rekening mee houden?

Loop daarom eens binnen bij Erik Douwes Makelaardij. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en huurregels. Wij kunnen u in een vrijblijvend gesprek van advies voorzien.

Samen met  u bespreken we de woning die u wilt verhuren. De afmetingen en bijzondere eigenschappen worden genoteerd en u geeft aan welke eisen u stelt aan de potentiële huurder. Een belangrijk aspect is het bepalen van de juiste huurprijs. Wij zijn als geen ander op de hoogte van de markt en kunnen voor u een reële maximaal haalbare huurprijs vaststellen. Zo kan uw huurwoning uitgebreid en met alle kenmerken op funda.nl worden geplaatst.

De gegevens van uw pand zijn gekoppeld aan de zoekcriteria en woonwensen van de woningzoekende. Geïnteresseerde kandidaten uitgenodigd om de woning te bezichtigen.
De bezichtiging biedt ons een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-huurder geïnteresseerd is in juist uw woning. En waar aanvullende vragen liggen. Wij brengen na de bezichtiging altijd verslag aan u uit over het resultaat.

Er wordt zorgvuldig gekeken naar uw eisen en wensen, want u neemt uiteindelijk de beslissing of u in zee gaat met de huurder. Bij acceptatie zullen wij samen met de kandidaat-huurder de woning inspecteren en stellen wij een inspectierapport op.
Voor huurovereenkomsten nemen we over het algemeen het meest recente contract van de ‘Raad voor onroerende Zaken’ (ROZ) als basis. In de huurovereenkomst worden de standaardgegevens en eventuele bijzondere bepalingen opgenomen. Na tekening van de overeenkomst vindt de sleuteloverdracht plaats. De huurder wordt door ons uitgebreid geïnformeerd over hun rechten en plichten. Zo komen de huurder en verhuurder niet voor verrassingen te staan.

Tijdelijke verhuur
Momenteel staan er veel woningen te koop. Is verhuur een oplossing tegen hoge lasten?
Veel mensen hebben een nieuwe woning gekocht, terwijl de oude woning nog niet is verkocht. Als dit langer duurt dan verwacht, gaan eigenaren vaak op zoek naar mogelijkheden om de dubbele lasten te drukken. Als mogelijke optie om de kosten te drukken komt al snel tijdelijke verhuur ter sprake.

Of verhuur een oplossing is valt te betwijfelen. Het tijdelijk verhuren van een te koop staande woning brengt risico’s met zich mee:
  • een verhuurde woning is mogelijk lastiger te verkopen.
  • het is de vraag of de huurder op tijd betaalt en hoe de huurder om gaat met uw woning.
  • voor het verhuren van de woning is veelal toestemming nodig van de bank. In de meeste gevallen geeft de bank geen toestemming voor verhuur.
  • verhuur heeft ook fiscale gevolgen.
  • een probleem bij tijdelijke verhuur kan zijn dat de huurder de woning niet wil verlaten, zodra de woning is verkocht.
  • Let op de mogelijkheden die er zijn voor verhuur middels de leegstandswet.
Wij adviseren u in elk geval bij tijdelijke verhuur contact op te nemen met Erik Douwes Makelaardij. Wij kunnen u goed informeren over mogelijkheden en onmogelijkheden met tijdelijke verhuur.


 
 
 
 
 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring