Taxatie

Taxaties
Heeft u een taxatie nodig?

U wilt de waarde weten van uw woning. Een taxatie geeft hier antwoord op. Steeds meer geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie doet. Dat kan bij Erik Douwes Makelaardij. Erik Douwes is ingeschreven in het register van stichting VastgoedCert en daarmee een gecertificeerde taxateur. Daarmee blijft de kwaliteit van de kennis gewaarborgd.

Wij taxeren voor u op een door u afgesproken tijdstip de woning. Een taxatie is dus voor verschillende doeleinden een belangrijke waardebepaling en dient zeer nauwkeurig te gebeuren. De te waarderen onroerende zaak moet getoetst worden aan alle factoren die van invloed kunnen zijn op de waarde. In wat voor staat van onderhoud bevindt het onroerend goed zich?  Wat geeft het bestemmingsplan aan en zijn er nieuwe plannen bekend? Welke ontwikkelingen kunnen we zien bij vergelijkbare objecten? Is er bodemverontreiniging? Dit zijn slechts een paar factoren waar een taxateur mee te maken heeft en rekening mee moet houden voordat er een waarde kan worden afgegeven.

De juiste prijs wordt uiteindelijk bepaald door de markt en Erik Douwes Makelaardij kent de markt.
Als extra zekerheid kan uw taxatierapport worden gecontroleerd door een validatie-instituut. Deze eisen worden namelijk ook vaak gesteld door banken die de hypotheek verstrekken. Erik Douwes Makelaardij werkt samen met een validatie-instituut namelijk NWWI. Door ons worden alle soorten woningen, maar ook winkels, kantoor- en bedrijfspanden getaxeerd. Onze taxatierapporten worden door alle banken en financiële instellingen geaccepteerd!

Erik Douwes staat ingeschreven in het register van Stichting VastgoedCert in de volgende kamers:
WONEN/MKB onder nummer RMT06.609.0398
BEDRIJFSMATIG VASTGOED onder nummer BV02.111.2654

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring